Matemàtiques (E.S.O.)

Anàlisi de l’absència de les dones als manuals de l’E.S.O.

2024-09-10T14:26:47+01:00Anàlisi del currículum, CCSS, Geografia i Història, Ciències de la natura, Edu. x ciutadania (E.S.O.), Educació Física (E.S.O.), Educació plàstica (E.S.O.), ESO, Història de les religions, Informàtica / Tecnologia, Llengua estrangera (E.S.O.), Llengua i Literatura (E.S.O.), Matemàtiques (E.S.O.), Música (E.S.O.), Per saber-ne més, Recursos educatius|

Mujeres en la ESOEnllaç al recurs

Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts. (més…)

Sistemes de numeració

2024-09-10T14:25:59+01:00ESO, Matemáticas (Primaria), Matemàtiques (E.S.O.), Optatives, Primària, Recursos educatius|

En català. Al blog del programa de televisió “Einstein a la platja” (Barcelona TV), es troba aquest article que, entre d’altres, mostra l’origen indo-àrab dels números actuals, el rebuig inicial a les xifres àrabs (signes diabòlics), les contribucions d’altres cultures al desenvolupament de les matemàtiques, formes de càlcul de diferents pobles del món, etc.

Enllaç al recurs

Matemáticas Interactivas para alumn@s inmigrantes en la ESO

2024-09-10T14:25:32+01:00ESO, Matemàtiques (E.S.O.), Recursos educatius|

Material multimèdia elaborat pel grup de treball Al-Karagi coordinat per l’IES Mar Menor (San Javier) i publicat pel CPR Torre Pacheco. És un material adaptat a l’alumnat estranger d’origen magribí que ofereix continguts i activitats sobre diferents unitats didàctiques de l’àrea de matemàtiques. Està optimitzat per al navegador Explorer.

Acceso al material

Icailas, en el barri de les meravelles

2024-09-10T14:25:04+01:00Educació plàstica (E.S.O.), ESO, Llengua i Literatura (E.S.O.), Matemàtiques (E.S.O.), Música (E.S.O.), Recursos educatius|

En català. Projecte desenvolupat a l’IES Miquel Tarradell de Barcelona que explora el món que ens envolta a través dels ulls d’Icaila, inspirada en l’Alícia de Lewis Carroll.

Aquest crèdit cooperatiu parteix del conte adaptat, del professor Pablo Moro, que insta l’alumnat a resoldre enigmes que els permeten estudiar diverses lectures d’una mateixa realitat des de diferents àrees -amb “figures impossibles” des de matemàtiques i plàstica; el mite del mirall des de llengua i literatura; la relació, similituds i contrastos a través de la música, etc.-.

Les activitats s’orienten a afavorir la mirada crítica i la comprensió del món complex des del respecte per la diversitat.

Enllaç al recurs

Go to Top