Recull de recursos didàctics, editats per ONG, professorat i altres agents educatius i disponibles íntegrament per Internet, per educar en ciutadania global a l’àmbit de l’Educació de Persones Adultes (EPA).

¿Nos salvará la tecnología?

2024-10-21T09:03:26+01:00Batxillerat, EPA, ESO, Recursos educatius|

Enllaç al recurs
Autoria: Ecologistes en Acció

Document amb diferents propostes didàctiques que persegueixen que el professorat pugui treballar el tema de la tecnologia, i la nostra relació amb ella, des del plantejament obert i crític de 14 preguntes que qüestionen “certeses”. Cada pregunta s’acompanya d’idees sobre possibles activitats a fer, no marcades per nivells educatius estrictes, ni disciplines concretes. Per a cada pregunta, s’aporta també un material de suport que pot servir per a la formació del professorat i l’alumnat.

L’informe s’emmarca en el projecte “99 Preguntes i 99 Experiències per aprendre a viure en un món just i sostenible”.

Flood Maps

2024-10-21T15:52:20+01:00Batxillerat, Ciències i Tecnologia, EPA, Recursos educatius, Universitat|

Enllaç al recurs
Autoria: Alex Tingle a partir de dades de la NASA
Any: 2006-2018
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Mapamundi que mostra les inundacions previstes per l’augment del nivell de mar.

És un mapa que l’especialista en sistemes Alex Tingle va impulsar l’any 2006, a partir de dades de la NASA, després que un informe del govern de la Gran Bretanya senyalés que l’emissió de gasos d’efecte hivernacle era més perillosa del que s’havia previst. (més…)

#NoTeOlvides de los refugiados

2024-09-10T14:29:45+01:00CCSS, Geografia i Història, Edu. x ciutadania (E.S.O.), Edu. x ciutadania (Primària), EPA, ESO, Primària, Recursos educatius, Universitat|

Enllaç al recurs
Autoria: Diversos vinyetistes
Editorial: Accem
Any: 2018
Etapa: Primària, ESO, Universitat, EPA
Idioma: Castellà

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2018, una desena d’ONG de l’àmbit del refugi i la cooperació internacional i al voltant de 50 vinyetistes es van unir per recuperar el #NoTeOlvides que va fer cèlebre el dibuixant ‘Forges’.

Aquest #NoTeOlvides feia referència tant a les persones refugiades com als compromisos de protecció i acollida d’aquestes persones adquirits per les autoritats polítiques.

Atlas of Sustainable Development Goals 2018

2024-09-10T14:29:39+01:00Batxillerat, EPA, Recursos educatius, Universitat|

Enllaç al recurs
Autoria: Banc Mundial
Any: 2018

L’atles presenta mapes, gràfics i històries que mostren el progrés de les societats cap als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a cada un dels ODS, s’han seleccionat dades basades en els Indicadors Mundials de Desenvolupament: una compilació de més de 1.400 indicadors per a més de 220 economies sobre el desenvolupament global i la qualitat de vida de les persones.

Els continguts d’aquesta publicació estan disponibles en format PDF; les dades estan disponibles al Catàleg de dades del Banc Mundial i el codi utilitzat per generar la majoria de les xifres està disponible a Github. L’edició 2017 de l’Atles dels Objectius de Desenvolupament Sostenible es pot trobar aquí.

SDG Index and Dashboards Report

2024-09-10T14:29:35+01:00Batxillerat, EPA, Recursos educatius, Universitat|

Enllaç al recurs
Autoria: Sachs, J.; Kroll, C; Schmidt-Traub, G; Lafortune, G; Fuller, G.
Editorial: Sustainable Development Solutions Network (SDSN) i Bertelsmann Stiftung
Any: Des de 2015

Primer estudi mundial per avaluar on es troba cada país en relació a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A diferència dels seus predecessors – els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) -, els ODS estableixen estàndards no només per als països emergents i en desenvolupament, sinó també per als països industrialitzats.

Tant els governs com la societat civil poden usar aquest estudi per identificar prioritats d’acció, comprendre els principals desafiaments d’implementació, rastrejar el progrés, garantir la rendició de comptes i identificar les escletxes que s’han de tancar per assolir els ODS per a l’any 2030.

Fotomovimiento

2024-09-10T14:29:19+01:00Arts, Batxillerat, CCSS, Geografia i Història, Ciències pel món contemporani, Edu. x ciutadania (E.S.O.), EPA, ESO, Humanitats i CCSS, Recursos educatius, Universitat|

Enllaç al recurs
Any: Des de 2011
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Castellà

Mitjà format per fotoactivistes que donen testimoni i fan difusió de la realitat social a través de les imatges (amb llicència Creative Commons BY-NC-ND 3.0). L’objectivitat del grup es basa en les diferents mirades dels seus components.

Go to Top