Seminari semipresencial “Recerca de batxillerat per a la ciutadania global”
Del 14 d’octubre de 2024 al 26 de juny de 2025
En el marc de la participació del centre en el programa Recerca per a la ciutadania global, s’ofereixen vàries sessions formatives que poden distribuir-se entre diferents docents de l’institut. Tanmateix, es requereix que el professorat responsable de la programació del treball de recerca (per exemple, la coordinació de batxillerat) participi almenys en les sessions de centre i la sessió final d’avaluació del programa al juny.
Objectius:
- Enfortir la programació de centre perquè el treball de recerca eduqui en ciutadania global, de forma coherent amb el currículum de batxillerat.
- Elaborar materials de centre per a la tutoria, l’avaluació formativa i la qualificació final del treball de recerca de batxillerat, que facilitin la implementació de la programació per part del professorat.
Lloc i horari:
La formació es desenvolupa en format semipresencial (mixt) amb tres sessions conjuntes en l’edifici de Sants de la Universitat de Barcelona i d’altres, internes a cada institut.
Sessions conjuntes a l’edifici UB Sants (c. Melcior de Palau 140, Barcelona)
14 de novembre, de 16:30 a 19:30h. Concreció d’objectius d’investigació a l’abast de l’alumnat, des de principis ètics de sostenibilitat, drets humans i justícia global.
24 d’abril, de 16:30 a 19:30h. Avaluació formativa i competencial de la recerca de batxillerat.
26 de juny, de 16:30 a 19:30h. Intercanvi d’experiències i avaluació conjunta dels canvis implementats pels centres.
Sessions internes a cada institut (dates i horari a determinar amb cada centre)
Octubre (1 hora). Presentació al claustre sobre l’educació en ciutadania global des de la recerca de batxillerat: objectius formatius i planificació didàctica.
Gener (2 hores). Confecció d’un barem de qualificació del treball de recerca, a partir dels resultats d’una enquesta prèvia al professorat del centre sobre els criteris d’avaluació del treball de recerca.
Requisits de certificació:
En el cas del professorat inscrit que participi en almenys el 80% d’hores presencials i faci lliurament satisfactori del treball complementari, la formació se certifica com a seminari semipresencial de 20 hores (12 presencials i 8 de treball complementari).
El treball complementari es desenvolupa entre sessions. Consisteix en la preparació de materials de centre i el lliurament final d’una presentació de diapositives sobre els canvis implementats.