Visiteu la versió interactiva del Mapamundi dels drets humans:

  1. Quins problemes identifiqueu al mapa? Trieu-ne un.
  2. Quina relació teniu amb aquest problema? Com us afecta?
  3. Qui està treballant, des de la vostra regió, per a la protecció i defensa dels drets de les persones afectades per aquest problema? Identifiqueu una entitat o administració que hi treballi.
  4. Cerqueu informació sobre per què hi està implicada. La investigació pot fer-se mitjançant una cerca documental per Internet (consulta de la pàgina web de l’entitat o administració, entrevistes a persones que la representen i on s’expressen sobre la problemàtica), però també pot organitzar-se com una “roda de premsa” a l’aula, en què el grup entrevista a una persona convidada d’aquella entitat/administració. Algunes preguntes clau que es poden respondre durant la recerca grupal són: com ens ajuda ajudar els altres (protecció i defensa de drets en la pròpia societat) i amb quines altres entitats/administracions col·laboren per a la protecció i defensa d’aquells drets?
  5. Finalment, valoreu amb el grup les troballes. Dialogueu sobre interdependència (com ens afecten problemàtiques aparentment llunyanes, com ens ajuda ajudar els altres…) i corresponsabilitat (quina participació tenim en aquella problemàtica -per exemple, a través del consum-; com podem participar en la seva millora -per exemple, donant-la a conèixer en el nostre entorn-; etc.).