La mostra s’ha realitzat dins del projecte Recerca pel desenvolupament sostenible global, concertat entre l’Ajuntament de Viladecans i la Fundació Solidaritat UB, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Els instituts públics de Viladecans acullen, a partir de setembre de 2017, l’exposició Recerca pel desenvolupament sostenible global, de sis plafons, editada en el marc d’un projecte homònim que la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona ha impulsat al municipi, en concertació amb l’Ajuntament de Viladecans i amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La mostra s’ha elaborat a partir d’una formació sobre la tutoria de la recerca de Batxillerat que la Fundació Solidaritat UB va dur a terme el mes de juny amb professorat dels instituts Torre Roja i Miramar.

El taller va abordar la presència dels continguts de desenvolupament sostenible en el currículum de Batxillerat, els projectes de recerca com a estratègia didàctica per educar en ciutadania global, i el disseny de propostes de recerca en desenvolupament sostenible global a l’abast de l’alumnat de Batxillerat.

A partir de les produccions del professorat durant la formació, i d’un calendari que s’havia editat anteriorment, l’exposició planteja un conjunt de propostes de recerca de Batxillerat que treballen la interdependència de problemàtiques locals amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible Global de l’Agenda 2030.

L’Agenda 2030 és un compromís adoptat per les Nacions Unides (ONU) que estableix 17 metes per eradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones.

Durant el seu recorregut pels instituts de Viladecans, l’exposició difondrà entre la comunitat educativa del municipi tant aquesta agenda com el potencial de la recerca en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament.

 

En concertació amb:

Amb el suport de: