De l’1 al 8 de juliol de 2022 | 20 hores certificades | Campus Virtual de la Universitat de Barcelona
Inscripció (gratuïta)
Per què fem recerca al batxillerat? Com integrem la recerca en els canvis curriculars que es preveuen a secundària? Com podem fer temps per al treball de recerca? Com pot ajudar l’avaluació d’aquest treball als objectius formatius del batxillerat? Com podem relacionar la recerca amb les matèries i amb la vida?
Aquest estiu proposem un seminari per preparar el curs vinent en un espai distès de diàleg i intercanvi entre el professorat responsable de la programació dels treballs de recerca: coordinació de batxillerat, coordinació pedagògica, caps d’estudis… Conjuntament, buscarem alternatives de millora, viables a cada centre, que reforcin el batxillerat com a comunitat de recerca compromesa amb el treball i amb el món.
OBJECTIUS
- Disposar d’un espai d’intercanvi i suport entre el professorat per a la preparació del curs vinent.
- Explorar alternatives de millora de la programació del treball de recerca, viables a cada centre educatiu.
- Avançar en la planificació del curs 2022-2023 connectant els treballs de recerca amb el currículum de primer de batxillerat.
CONTINGUTS
- Del currículum reglat al currículum real: temps per a la recerca, motivacions, objectius i continguts d’aprenentatge.
- Recerques formatives: procediments i recursos, seqüència didàctica, avaluació formativa i qualificació competencial.
- Batxillerat com a comunitat de recerca compromesa: el grup com a motor d’aprenentatge, la recerca com a exercici de ciutadania.
CALENDARI
El seminari es desenvolupa de manera asincrònica per mitjà del Campus Virtual de la Universitat de Barcelona. Tanmateix, cal participar-hi diàriament, de dilluns a divendres, per fer possibles els intercanvis amb el grup. S’estima una dedicació diària de dues hores, entre la consulta dels materials, les aportacions pròpies i els intercanvis amb el grup.
Divendres 1 de juliol.
Benvinguda al seminari i presentació de participants.
Dilluns 4 de juliol.
Posarem en comú necessitats i cada participant concretarà el producte final que desenvoluparà durant el seminari, com ara la revisió del dossier del centre, la preparació d’un Moodle sobre el treball de recerca per a l’alumnat o la revisió dels criteris d’avaluació, entre altres.
Dimarts 5, dimecres 6 i dijous 7 de juliol.
Cada dia es plantejarà una tasca breu, orientada a la consecució del producte final, que cada participant completarà i compartirà als fòrums durant aquell dia. Les aportacions del grup serviran de base per a l’activitat de l’endemà.
Divendres 8 de juliol.
Mostra de produccions, avaluació del seminari i cloenda.
REQUISITS DE CERTIFICACIÓ
Es tindran en compte la participació en els intercanvis de grup i la realització satisfactòria de les tasques durant la setmana del seminari. El producte final es pot lliurar fins al 5 de setembre de 2022.
PERÍODE D’INSCRIPCIÓ
Fins al 16 de juny de 2022.
INSCRIPCIÓ
Més informació: recercapau@ub.edu | idp.cursos@ub.edu
Organitzen: |
Les activitats organitzades per l’IDP-ICE tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Educació. Els certificats d’aquests cursos s’incorporen directament a l’expedient de formació de cada docent, a l’XTEC, i es poden utilitzar com a acreditació per participar en els diferents concursos o convocatòries del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya segons els termes que s’hi estableixen. Per dur a terme aquesta activitat, cal que hi hagi un nombre mínim de persones inscrites. |
Amb el suport de: |
El contingut del projecte ‘Pandèmia, migracions i canvi climàtic‘ és responsabilitat exclusiva de la Fundació Solidaritat UB i no reflecteix necessàriament l’opinió de la Diputació de Barcelona. |