Curs per internet adreçat a professorat de batxillerat
Del 27 de febrer al 27 de març de 2023 | Dilluns, de 16 a 18 hores | 20 hores certificades (10 de sincròniques i 10 de treball autònom)
Inscripció (gratuïta)
Els Treballs de recerca de batxillerat poden ser una font de situacions d’aprenentatge per al tractament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en les matèries de batxillerat. En aquest curs, ens aproparem als ODS des d’una perspectiva crítica amb la desigualtat mundial i explorarem situacions d’aprenentatge contextualitzades en els Treballs de recerca de l’alumnat, que contribueixin a l’educació en ciutadania global. Les sessions per internet es complementen amb un treball d’aplicació dels continguts a la programació d’una situació d’aprenentatge. Aquest treball s’elabora a partir de tasques breus entre sessions que es comparteixen amb el grup per a la seva revisió i millora.
OBJECTIUS
- Promoure el treball interdisciplinari al batxillerat, a partir de la recerca contextualitzada en reptes globals de sostenibilitat i drets humans.
- Compartir situacions d’aprenentatge i recursos educatius per al tractament crític dels ODS.
CONTINGUTS
- L’Agenda 2030 com a recurs d’educació crítica en ciutadania global: competències, objectius, sabers i criteris d’avaluació.
- Els ODS com a resposta a la degradació ambiental.
- Els ODS com a resposta a la vulneració de drets humans.
- Els ODS com a resposta a la desigualtat mundial.
- Situacions d’aprenentatge col·laboratiu des de la recerca de batxillerat: contextos, demandes i activitats.
FORMADORES I FORMADORS
- Mar Grasa, professora del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la UB.
- David Bondia, professor del Departament de Dret Penal, Criminologia i Dret Internacional Públic de la UB.
- Xavier Martí, professor del Departament d’Història Econòmica, Institucions, Política i Economia Mundial de la UB.
REQUISITS DE CERTIFICACIÓ
Assistència a un mínim del 80 % de les hores sincròniques i lliurament satisfactori del treball autònom (termini fins al 6 d’abril de 2023).
Més informació: recercapau@ub.edu | idp.cursos@ub.edu
Per iniciar aquesta activitat cal que hi hagi un nombre mínim de persones inscrites.
Organitzen: |
Les activitats organitzades per l’IDP-ICE tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formació permanent del Departament d’Educació. Els certificats d’aquests cursos s’incorporen directament a l’expedient de formació del professor/a (XTEC) i es poden utilitzar com a acreditació per participar en els diferents concursos o convocatòries del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indiqui cada convocatòria. |
Amb el suport de: |
La formació s’emmarca en el projecte ‘Pandèmia, migracions i canvi climàtic‘. El contingut del projecte és responsabilitat exclusiva de la Fundació Solidaritat UB i no reflecteix necessàriament l’opinió de la Diputació de Barcelona. |