Aquí trobareu fonts d’informació per a projectes d’educació en drets humans i ciutadania global.

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Informes

Organismes governamentals

ONG i moviments socials

  • GMWatch. Organització independent que busca contrarestar el poder polític empresarial i la propaganda de la indústria dels aliments i cultius genèticament modificats i els seus partidaris.
  • Slow Food. Organització global, fundada per evitar la desaparició de les cultures i tradicions alimentàries locals, contrarestar l’augment de la vida ràpida i combatre l’escàs interès de les persones en els aliments que mengen, d’on provenen i com les opcions alimentàries afecten el món.
  • Xarxa d’Acció en Plaguicides (PAN: Pesticide Action Network). Xarxa de més de 600 organitzacions no governamentals, institucions i individus que en més de 90 països treballen per reemplaçar l’ús de plaguicides perillosos per alternatives ecològicament sanes i socialment justes.
  • Fundació Espanyola de la Nutrició. Fundació que reuneix i coordina els esforços de científics i industrials, a més d’administracions amb responsabilitat diversa en matèries d’alimentació, per fomentar la investigació i el coneixement de les diferents parcel·les de la nutrició i, per tant, posar en relleu el paper de la indústria alimentària en la millora de la nutrició de la població.
  • Justícia Alimentària. ONG que lluita pel canvi al sistema agroalimentari i la consecució d’una sobirania alimentària global. A l’apartat “Què fem” del seu web compta amb una secció d’informes i investigacions enfocades a transformar el sistema alimentari cap a un de més just socialment i mediambientalment, que protegeixi el dret humà a una alimentació sana i sostenible.
  • Alimentacción: Red Educativa por la Sostenibilidad Alimentaria. Programa socioeducatiu de Justícia Alimentària i HEGOA que col·labora amb centres educatius en l’abordatge de tot allò que envolta la nostra alimentació: com afecta l’entorn, la salut i les condicions de vida de persones i comunitats al nord i al sud.
  • Defiéndeme. Campanya impulsada per diferents organitzacions com ara Justícia Alimentària, SESPAS, CEAPA, medicusmundi, Amics de la Terra i Ecologistes en Acció, per l’eliminació de la publicitat d’aliments dolents per a la salut de la població infantil.
  • Vidasana. Associació dedicada a promoure l’agricultura ecològica i l’alimentació sana com a base per a una societat més justa i respectuosa amb el medi ambient.

Informes, publicacions i articles

  • Agricultura Orgánica, Ambiente y Seguridad Alimentaria. Publicació de la FAO que examina les múltiples facetes de l’agricultura orgànica, com un sistema de provisió d’aliments ambiental i socialment sensible que contribueix a la salut ecològica, els mercats internacionals i la seguretat alimentària.
  • Tras la marca. Informe d’Oxfam Intermon que avalua les polítiques socials i mediambientals de les deu empreses d’alimentació i begudes més grans del món, i els insta a prendre les mesures necessàries per crear un sistema alimentari just.
  • Atlas de la Carne – Hechos y cifras sobre los animales que comemos. Atles (publicat conjuntament per les oficines de la Fundació Heinrich Böll a Santiago de Xile, Mèxic i Brasil) que exposa les connexions globals que ocorren quan mengem carn.
  • Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Publicació trimestral d’informació, debat i reflexió de tot allò que condiciona la vida rural, l’agricultura i l’alimentació.

Recursos relacionats