Aquí trobareu fonts d’informació per a projectes d’educació en drets humans i ciutadania global.

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Centres de recerca | Informes | Normativa

Organismes governamentals

  • UNICEF Innovation. Oficina d’innovació d’UNICEF, que pretén “fer coses noves per resoldre problemes i millorar les vides dels infants d’arreu del món”, amb la voluntat de “fer coincidir els desafiaments d’avui amb les solucions de demà”.
  • El Canòdrom. Definit com l’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona, és un laboratori ciutadà entorn de les tecnologies i la democràcia, que treballa temàtiques com ara la democràcia participativa, els drets digitals, la cultura digital, els hackfeminismes, l’educació digital, les tecnologies lliures i el seu impacte ecològic.

ONG i moviments socials

  • Blog Pangea. Blog de l’Associació Pangea – Coordinadora Comunicació Per a la Cooperació, que busca promoure l’ús estratègic de les xarxes de comunicació i les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) per al desenvolupament i la justícia social, així com promoure que les organitzacions i moviments socials comparteixin informació, coneixement i recursos tècnics per a l’ús efectiu i estratègic de les TIC.
  • m4social (inclusive mobile). Projecte de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya que desenvolupa el valor social del mòbil per a persones i comunitats, a través de la creació d’un espai de trobada que faciliti una comunicació fluïda entre entitats, desenvolupadors i finançadors per impulsar projectes socials que utilitzin la tecnologia mòbil.
  • Lafede.cat. Amb la campanya “Sospitoses per la Cara”, la federació catalana d’organitzacions per la justícia global demana la prohibició del reconeixement facial a l’espai públic a partir del recordatori de l’afectació democràtica i de drets que pot tenir la vigilància massiva lligada a les tecnologies de reconeixement facial, amb usos intrusius o discriminatoris com, per exemple, la recollida indiscriminada de dades biomètriques de les xarxes socials o d’imatges de càmeres de videovigilància per crear bases de dades de reconeixement facial.
  • aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya). En associació amb el grup de recerca Esbrina de la Universitat de Barcelona (UB) i amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), l’aFFaC impulsa el projecte edDIT “Corporacions tecnològiques, plataformes educatives digitals i garantia dels drets de la infància amb enfocament de gènere”, que busca generar coneixement sobre com l’ús de les plataformes digitals educatives de corporacions tecnològiques afecta els drets humans de la infància, en específic de les nenes i adolescents.

Centres de recerca

  • Coalition for Independent Technology Research. La Coalició per a la Recerca Tecnològica Independent (formada per acadèmics, periodistes, investigadors de la societat civil i científics comunitaris independents de la indústria tecnològica) treballa per promoure, defensar i sostenir el dret d’estudiar l’impacte de la tecnologia en la societat.