Curs presencial gratuït per a mestres de primària

Dilluns 7, 14, 21, 28 d’octubre i 4 de novembre de 2024, de 17:30 a 19:30, al Centre UB Sants (c/ Melcior de Palau 140, de Barcelona)
20 hores certificades (10 de presencials i 10 de treball personal autònom)

INSCRIPCIÓ

United Nations Photo CC BY-NC-ND 2.0

Les Nacions Unides han adoptat l’Agenda 2030, que identifica 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per erradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans. Es tracta d’un acord polític mundial pel qual els governs del món reconeixen els reptes globals que afronta la humanitat i, per tant, es comprometen a actuar-hi.

Per als centres educatius, l’Agenda 2030 esdevé un recurs per desplegar el vector de ciutadania democràtica i consciència global en la programació. Mitjançant les situacions d’aprenentatge, podem integrar l’Agenda 2030 des d’una perspectiva crítica per educar persones que, conscients de la interdependència i ecodependència humana, participin del canvi social vers la sostenibilitat i els drets humans.




OBJECTIUS
  • Identificar el potencial de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible com a recurs d’educació crítica en ciutadania global.
  • Promoure el desplegament del vector de ciutadania democràtica i consciència global en la programació de situacions d’aprenentatge.
  • Generar recursos pràctics per a la pròpia docència, a partir de l’intercanvi de dissenys i experiències entre el professorat participant.
CONTINGUTS
  1. Educació en drets humans i ciutadania global: objectius, competències, sabers.
  2. Interdependents, corresponsables: Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.
  3. Integració curricular des de les situacions d’aprenentatge i l’avaluació formativa.
METODOLOGIA

Les sessions combinen l’exposició dialogada de continguts amb activitats breus i la posada en comú d’un treball complementari que es desenvolupa entre sessions, basat en la contextualització d’una situació d’aprenentatge en els ODS.

EQUIP DE FORMACIÓ

Isaac Calduch i Judith Muñoz (grup de recerca FODIP, Formació Docent i Innovació Pedagògica, de la Universitat de Barcelona), i Nuria González (Fundació Solidaritat UB).

REQUISITS DE CERTIFICACIÓ

Assistència a un mínim del 80% de les sessions presencials, participació activa durant les sessions, i valoració positiva de la tasca final.

Més informació: recercapau@ub.edu | idp.cursos@ub.edu

Inscripció oberta fins al 3 d’octubre de 2024 a través d’aquest formulari

 

Organitzen:
Fundacio Solidaritat UB
En finalitzar la formació les persones participants que acompleixin els requisits rebran un certificat de participació de la Universitat de Barcelona.

En el cas del professorat de Catalunya el certificat d’aquest curs s’incorpora directament a l’expedient de formació de cada professor/a (XTEC) i es pot utilitzar com a acreditació per participar en els diferents processos selectius del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, en els termes que indiqui cada convocatòria.

Per iniciar aquesta activitat cal que hi hagi un nombre mínim de persones inscrites.